Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 20 februari 2012

Zwevende bankpas

We dachten het bij ons vertrek goed geregeld te hebben. In overleg met de bank hebben we mijn pa gemachtigd op onze rekeningen en er voor gezorgd dat hij bankpassen in ontvangst mag nemen.
Al hoewel de Rabobank dus op de hoogte is van de situatie maakt een  nieuwe pas toch eerst een wereldreis van weken al vorens hij door mijn pa opgehaald kan worden, onderscheppen van een pas is nl met het Rabosysteem niet meer mogelijk.
En zo werd vorige week een nieuwe pas door TPG Post aangeboden op het adres van mijn ouders, mijn moeder legde de situatie uit en moest vertellen dat mijn pa op dat moment niet thuis was.
's Avonds kwam de goede man volgens het protocol terug, mijn pa die met zijn machtiging klaar stond bleek echter volgens de postbode niet MIJ te zijn waardoor hij de pas niet in ontvangst mocht nemen.
De pas wordt teruggezonden naar het postkantoor waar hij vervolgens drie weken blijft liggen, in deze tijd kan ik hem zelf op komen halen. Beetje lastig.....
Mijn pa is naar het postkantoor gegaan en heeft daar het verzoek ingediend om de pas zo spoedig mogelijk naar het kantoor van de Rabo in onze voormalige woonplaats te sturen zodat hij hem daar met zijn machtiging op kan halen. Officieel mogen ze hier volgens de Rabo niet aan meewerken, iedereen kan tenslotte wel vertellen dat zijn dochter in het buitenland zit.
En zo kan het dus gebeuren dat als wij over vier weken in Nederland zijn het pasje net weer aan het zweven is en we alsnog gebruik kunnen maken van de diensten van TPG post, dit keer om het pasje naar de VS te sturen.
De Rabo heb ik ondertussen van de omweg situatie op de hoogte gebracht, we zullen toch niet de enige Nederlandse klanten zijn die een tijdje in het buitenland verblijven ? Hoe moeilijk zal het in deze geautomatiseerde leefwereld zijn om een code aan het systeem toe te voegen : stuur passen rechtstreeks naar het kantoor zodat ze daar door een gemachtigde persoonlijk opgehaald kunnen worden ?

Car

1 opmerking:

  1. Lekker handig!
    Wij hebben zo ongeveer hezelfde met de ing met een inlog code.
    Of ik even langs wilde komen voor een handtekening?
    Kan al 5 wekenniet inloggen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !