Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 30 maart 2011

Shoppen, shoppen, shoppen

Na het weekend is het warme weer omgeslagen in veelal bewolking. Gelukkig valt het met de voorspelde regen heel erg mee, een mooie rede om te shoppen en Mandy te laten verbazen over de grootte van de winkels hier. Naast de karretjes staan bij de ingang van elke grote supermarkt ook de elektrische scootmobielen gereed. Gelukkig heeft Man er ver weg van huis geen moeite mee om van deze vervoermiddelen gebruik te maken, het slenteren word hiermee voorkomen en het scheelt hierdoor heel veel energie.
De afgelopen maanden zagen we regelmatig mensen met stapels coupons rondlopen, af en toe zelfs keurig geordend in een ordner. Bij de Publix vind je voor de schappen hier en daar bakjes waar coupons inzitten en nu hebben we ontdekt dat bij de zondagkrant als bijlage stapels folders met coupons zijn bijgevoegd. Vanaf volgende week ligt de zondagkrant dan ook automatisch op onze oprit waar hij verpakt in plastic word neergegooid.
Hele website's worden er over couponering bijgehouden.
Het begint onderhand een sport te worden om de juiste bonnen te vinden en je blijkt een dief van eigen portemonnee te zijn als je ze niet gebruikt. Zo hadden we vandaag bij een hobby zaak een korting van 65% te  pakken door alleen maar een tweetal bonnen te overhandigen die uit de krant en van het internet waren geplukt. Vaak blijkt de bon dan ook nog niet voor een artikel te gelden maar gaat van elk artikel de korting af.

De story autoverzekering was ook nog niet ten einde.
Van de bij de AAA afgesloten verzekering ontvingen we de dag na ontvangst van de polis een brief met het verzoek om $800 dollar extra per half jaar te gaan betalen omdat we korter dan drie jaar in het bezit zijn van Florida rijbewijzen. Het voordeel was omgezet in een nadeel.
M. is op de valreep de polis gaan annuleren en wederom naar de "snelle medewerker" van het verzekeringskantoor toegegaan. Hier bleek de oplossing te zijn om een nieuwe polis bij onze huidige verzekeraar af te sluiten en de oude polis te laten vervallen. Vreemde constructie maar hij werkte.
Van de medewerkster van de AAA, die Marcel al verteld had zo'n leuke click met mij gehad te hebben en het allemaal heel erg vervelend vond maar niets voor ons kon betekenen, ontvingen we voorzien van haar priveadres een persoonlijk Sorry kaartje.
Het lijkt wel of we de eerste "expats"  in Jax zijn die bij de AAA een autoverzekering af wilde sluiten.


Het registreren voor het nieuwe school semester heeft dinsdag op woensdagnacht net na twaalven plaatsgevonden. K. had de afgelopen week uitgezocht welke vakken hij graag in het nieuwe semester wat na de zomervakantie begint, wilde volgen. Om het wat interessanter voor hem te maken wil hij graag major vakken kiezen die veelal in het derde jaar gegeven worden. Hiervoor had hij echter toestemming nodig van de leraren.  Een paar leuke gesprekken met leraren die snapte dat de basisvakken voor een Europese student niet interessant zijn  leverde hem de benodigde briefjes op zodat hij mocht registreren.
Vanaf zondag mochten de vierde jaars studenten registreren waarna maandag de derde jaars aan de beurt waren. Met argusogen werd de website in de gaten gehouden hoeveel plekken er nog beschikbaar waren. Even was er stress want bij enkele vakken stond 17/18 vermeld. Dit bleek echter niet te betekenen dat er reeds 17 van de 18 plekken vergeven waren maar gelukkig bleken er juist nog 17 plaatsen beschikbaar te zijn.
Tot groot plezier lukte het direct na middernacht om het gewilde rooster vast te leggen. Ook heeft hij geregistreerd voor een Engelse zomerklas die afgerond moet zijn voordat bepaalde vakken gevolgd mogen worden. Zo kan direct de grote schoolvrije periode van begin mei tot eind augustus naast vakantie en extra vrije tijd zinvol opgevuld worden.

Car

1 opmerking:

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !