Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 2 maart 2011

Hebben jullie gestemd vandaag ? Wij niet.

Als je als Nederlander een tijdje als expat in het buitenland gaat wonen verandert er heel wat. Zo ook het stemrecht.
In 2007 ging maar 46% van de Nederlanders naar de stembus om voor de Provinciale Staten verkiezingen te stemmen, normaliter maken ook wij altijd gebruik van ons stemrecht.
Zo niet dit jaar, we mogen n.l. niet stemmen voor de Provinciale Staten en Gemeente Raad omdat we als  Resident Alienin in de VS niet langer ingeschreven staan in de gemeentelijke basisadministratie (GBA) in onze gemeente in NL.
Ook K. die met zijn 18 jaren voor het eerst zelf het kruisje had mogen plaatsen kan zijn stem in zijn zak houden.

Ook een wijziging aanbrengen in de Digid gegevens is zodra je uitgeschreven ben uit de GBA niet meer mogelijk. K. zijn Nederlandse telefoonabonnement is binnenkort afgelopen en zal natuurlijk niet verlengd worden. Zijn telefoonnummer is middels de sms service gekoppeld aan zijn Digid zodat hij online de correspondentie van de IB groep inzake de studiefinanciering in kan zien. Een wijziging bij Digid aanbrengen is echter niet meer mogelijk omdat de GBA inschrijving ontbreekt.
Binnenkort is zijn Digid dus onbruikbaar en kan de post niet meer digitaal ingezien worden. Weer zo'n punt wat voor had moeten komen op het lijstje: waar aan te denken voordat ik als expat in het buitenland ga wonen.

Ruim 6 maanden weg uit Nederland en zo is voordat je het weet een klein stukje Nederlandschap ontnomen.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !