Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 29 november 2010

Silver Springs

Volgens de reisgids:
Tochten in bootjes met glazen bodems onthullen al sinds 1878 de natuurlijke rijkdom van Silver Springs, de grootste artesische put ter wereld.
Florida's oudste commerciele toeristische attractie biedt echter niet alleen de bekende boottochtjes, maar ook jeep-safari's, en "Jungle Cruises" door het binnenland, waar de Tarzanfilms met Johnny Weismuller werden opgenomen.

110 miles van Jacksonville op bijna 2 1/2 uur rijden van ons huis ligt Silver Springs temidden in het Ocala National Forest. Na het lezen van bovenstaand stukje in de reisgids leek het mij wel leuk om hier een dag naar toe te gaan.
Zondagmorgen zaten we dus al vroeg in de auto. Het eerste stuk had K. de eer om te mogen rijden. Na een uur in toch onbekende omgeving gereden te hebben merkte hij dat hij moe werd en nam M. het stuur over.
Heel vreemd was dat het park nergens aangegeven werd, een ingang was in eerste instantie ook wat lastig te vinden, voordat je het weet zit je in het naastgelegen attractiepark.
De parkeerplaats liet een beeld zien van een zeer rustig park, als er 100 auto's stonden dan was het veel. Heerlijk off-seasen. We hadden het park en de bijbehorende sfeervolle muziek regelmatig voor onszelf.
In het park kunnen drie verschillende boottochtjes van elk een klein half uur gemaakt worden waarvan een dus de "Jungle Cruise" genoemd word. Onderweg liggen de krododillen op de oevers in de zon bij te tanken. Aapjes speelden in de bomen.
Hier in het park was goed te zien dat de herfst nu toch ook in Florida zijn intrede heeft gedaan.

Door de glasbodems is er mooi zicht op het leven onderwater. Tussen door hier en daar een kleine attractie waar medewerkers gezien de rust in het park hun dag aan het doorkomen waren en verschillende dieren in Plaswijk achtige hokken.
De Jeep Safari bleek een rondrit in een kar getrokken door een Jeep door een klein gedeelte van het park.
We hebben Silver Springs gezien maar door de aankondiging in de reisgids en reactie's op menig forum waren onze verwachtingen hoger dan wat we te zien hebben gekregen.
Een volgende keer zou ik zelf een kano huren in het naast gelegen Silver River State Park en op eigen gelegenheid de rivier afzakken.
De rit terug naar huis ging midden door het Ocala National Forest, werkelijk prachtig met de ondergaande zon.

Car

5 opmerkingen:

 1. Je weet dat John Travolta een huis heeft in Ocala? Aan de landings baan van het vliegveld. Zijn vliegtuig kan zo naast zijn huis staan zeg maar. Vond dat wel indrukwekkend om gezien te hebben. Silver springs vonden wij ook wel leuk, maar net als jij, dat hebben we nu gezien ;-)
  Vond het ook mooi om de vele paarden ranches te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Petra:
  Dat had ik moeten weten hadden we door het hek kunnen gluren :)
  Op internet heb ik de volgende site's gevonden: http://www.jumbolair.com/
  en http://www.aeropedia.info/web/content.php?article.1002631

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ja voor een echte safari moet je toch ergens anders zijn ;-)). Maar de weg ernaar toe of weer terug kan ook mooi zijn, natuur is overal. Leuk dat jullie nu de tijd en rust hebben om ook op deze manier te genieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yep, dat is het huis inderdaad.
  Hieronder de link van ons blog destijds ;-)
  http://staceyconnor.blogspot.com/search?q=travolta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond Silver Springs wel aardig maar ook erg toeristisch, ik heb wel een oester gekregen van Martin en daar zat een mooie parel in, belandt nog wel een keertje in een hanger of zo. Mooi huis hoor en heel sfeervol ingericht, klasse smaak maar daar twijfelde ik al niet aan.
  In aanloop naar de drukke kerst doen wij het ook even rustig aan hier..groetjes..Mariet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !