Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 14 november 2010

Een gele Mini Cooper voor K. Hilton

Ondanks dat we geen state of the art boxspringbedden hebben aangeschaft liggen de nieuwe bedden werkelijk heerlijk en is het lastig om er 's morgens uit te komen. Ik ben erg benieuwd hoe ze zich de komende twee jaar gaan houden want als dat goed is dan is dat voor mij toch het bewijs dat er thuis geen nieuwe super de luxe bedden aangeschaft gaan worden maar dat je net zo goed met iets minder af kan die gewoon eerder vervangen worden.
Nu de nachttemperatuur hier de afgelopen weken in tegenstelling tot een paar weken geleden flink is gedaald is het heerlijk warm 's morgens in bed.
Toch moesten we er zaterdagmorgen tijdig uit, K. had namelijk op de internetsite van een dealer gezien dat de auto waar hij al weken naar liep te gluren in prijs was verlaagd.
Enige weken geleden hadden de heren deze dealer al bezocht en kon er nog geen cent vanaf nu hadden ze hem zelf in prijs verlaagd. Na die tijd is er doorgezocht naar oudere barrels maar geen enkele vonden we veilig genoeg om tot koop over te gaan.
I.p.v. de zaterdagse boodschappen stond er dus een veel belangrijkere winkel op de agenda de autodealer.
Als iemand ons een jaar geleden vertelt had dat onze zoon een auto zou krijgen dan hadden we hem compleet voor gek uitgemaakt....... maar Kevin Hilton heeft het voor elkaar, pa en ma zijn mede gezien de noodzakelijkheid van een auto hier zo week gemaakt dat zijn droom auto een feit is geworden.
Bij de dealer aangekomen hebben we eerst een proefrit gemaakt, dit keer voor het eerst zonder iemand van de dealer achter in de auto, tot nu toe ging er altijd een verkoper mee. Na de proefrit was de deal al snel rond.
We vertelde de dealer dat de auto pas eind van de week opgehaald zou worden, vrijdag gaat K. tenslotte toch pas zijn permit omzetten in een rijbewijs en het benodigde geld was nog onderweg van NL naar de VS.
Zo geheel anders dan wat we tot nu toe gewend zijn stelde de verkoper voor om een (dit keer zelfs ongedekte door ons zelf uitgeschreven) cheque af te geven en de auto lekker mee te nemen zodat het genieten voor K. direct kon beginnen. Als het geld komende week op de Amerikaanse rekening zou staan was een telefoontje voldoende, en anders....... dan stuurde vertelde hij al lachend gewoon de FBI op ons af.

Al jaren zegt K. tegen zijn oma: "Oma als ik later groot ben dan koop ik een gele auto en dan kom ik je ophalen om een stuk te rijden....."
Oma zal dus snel van haar komende heup operatie moeten herstellen en deze kant op moeten komen want K. kan zijn belofte nakomen.


het begint er op te lijken dat we auto's sparen, ik begin me zo onderhand een Gooise Vrouw te voelen :)

Met een overbuurman hebben we vorige week al kennis gemaakt, zijn vrouw evenals een andere buurvrouw vluchtte echter snel naar binnen zonder gedag te zeggen of zich voor te stellen. Vicky vertelde mij vrijdag dat ze dit gedrag zo van zichzelf van vroeger herkende en het kenmerkend is voor veel Amerikanen.
's Middags kregen we van onze naaste buurvrouw, die in tegenstelling tot de andere buurvrouwen wel zelf op ons af kwam de roddel te horen die er sinds enige dagen in de buurt rondging. Er waren Denen in de buurt komen wonen, en die Denen dat waren wij !
Vreemd toch dat Nederlanders zo vaak voor Denen worden gehouden, zal Dutch en Danish teveel op elkaar lijken ?

Car

10 opmerkingen:

 1. O my God! We zullen maar zeggen: "gelukkig heb je er maar EEN!".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Denen, dat zeiden ze van ons Belgen ook toen wij een tijdje in de US gewoond hebben. Grappig dat jij dat nu ook schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal leuk de gele MINI!!!!
  Noorwegen horen wij ook heel vaak. Ach what's in a name ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou zeg wat een luxe daar bij jullie, het lijkt wel of ik naar zo n Amerikaanse soap zit te kijken, maar Kevin wat een leuke auto heb je en nu maar over de boulevard rijden, dakje open, een leuk muziekje op en laat ze maar komen, proficiat hoor.
  Groetjes Elly en natuurlijk ook van Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo, het lijkt Beverley Hills wel bij jullie.
  Wat en wagenpark en wat een mooi huis. Doet een beetje denken aan Desperate Housewives haha.
  He Kevin , cool man. Je spaanse oma doet het wel met haar oude Twingo hoor. Nou veel plezier ermee en houdt hem heel!
  liefs van die 2 uit Spanje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een cabrio. Top zeg. Je boft maar met zulke ouders hoor Kevin.
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wow wat een superleuke auto heb je, nu nog het papiertje snel halen, veel succes daarmee !!!
  Op het werk blijven mensen steeds maar opmerken dat ik Duits ben, Deens heb ik nog niet gehoord

  Mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het land met de onbeperkte mogelijkheden...kijk jullie eens, the Kartdashians zouden er nog jaloers van worden!! Maar vooral genieten, daar draait het toch om?! Geweldige auto, Kevin! Have Fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He Kev! Gefeliciteerd.. hij past je precies!
  Mijn broer beloofde zijn oma over de markt te dragen als ze oud en klein was geworden.. Jij belooft haar te komen halen in een gele auto..
  Tijden veranderen!!! hihi..zei Opoe!

  Dikke zoen.. ik hoop dat we er een keertje in mogen zitten!
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !