Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 11 november 2010

Over

Het is koud geweest de laatste twee nachten in de condo, zelfs zo koud dat we een poging hebben gedaan om de verwarming aan te zetten. De filters zitten verstopt met stof een hoest stofaanval is het gevolg dus we besluiten  ons maar te redden zonder kachel.
Zaterdagmorgen om zeven uur haalt M. het huurbusje op, K. komt nog net op tijd onder de douche vandaan om de laatste dozen te helpen sjouwen, het was warm daar.
Met K. als chauffeur van de Jeep rijden we naar Neptune Beach waar we de sleutel om negen uur kunnen halen, M. gaat op pad met het busje.
Voordat we naar het huis rijden stoppen we nog even voor drie koffie bij de Starbucks. Daar staat een oudere man met een dikke jas en muts op flink te verkleumen. Wij hebben nog steeds geen jas aan en moeten om zijn outfit lachen. (mijn winterjas ligt zelfs nog in Nederland)
"Do you think it's cold ?", nee wij zijn anders gewend, komen uit Nederland. Gatverredamme wat is het koud roept hij in onvervalst Nederlands. Er volgt een leuk gesprek, hij blijkt van origine een Schiedammer die na de oorlog in Florida is blijven hangen en nog steeds op zijn oude dag als architect in Jax werkt.
De koffie koelt af en M. staat met het volle busje voor het huis te wachten, het spijt ons meneer we hebben geen tijd.
Als we de wijk inrijden voelt het net zo als dat we voorheen rond de kerstperiode in Spanje naar de gehuurde villa reden. Nu hoeven we echter niet na een paar weken terug naar de kou.

De eerste dagen staan in het teken van soppen is soms net als schilderen, we zullen het er maar op houden dat het beloofde schoon, niet ons schoon is. Plekken waar al jaren geen doekje meer geweest was blijken van zwart naar wit te kunnen veranderen.
Zaterdagmiddag worden de bedden afgeleverd en voordat we het huis verlaten staat ze opgemaakt tot de volgende dag op ons te wachten.
Zondag worden de electrische apparaten afgeleverd en komt de vervoerder van Ikea vanuit Orlando met een iets te klein busje voorrijden. Het blijkt dat alles afgeleverd word behalve de banken, het busje zat vol. De chauffeur zegt het ook vreemd te vinden maar hij kreeg opdracht op te gaan rijden, het restant zou komende week wel komen.
Na een paar telefoontjes beloofd Ikea maandag de resterende spullen af te leveren wat ook gebeurd.
Zondagavond slapen we voor het eerst in ons nieuwe bed, kan wel zeggen dat we flink moe waren en duidelijk bewust waren van het feit dat er spieren in ons lijf zaten.
Het was het plan om aan het eind van de week naar de condo terug te gaan zodat hij netjes achtergelaten word, nu ziet het daar uit als een achtergelaten stofslagveld. Zondagavond bellen echter de eigenaren op dat ze maandag om 10 uur in Jax zullen zijn, oeii dit brengt onze planning in de war er moet Ikea geschroefd worden. Of wij rond het middaguur tijd hebben om de sleutel af te komen leveren.
Mijn kanjer blijkt zijn roeping te zijn misgelopen, maandagmorgen vroeg zorgt hij in 1 1/2 uur dat de condo er weer spik en span hotelschoon uitziet. Truks als dingen recht zetten en messen recht in de la leggen blijken te werken. Ik had deze taak lang niet zo goed met de franse slag uitgevoerd.
De condo eigenaar die kort na M. zijn vertrek arriveert belt lyrisch op, wat ziet de boel er fantastisch uit :) !! Ze had zich de rit van 3 1/2 uur kunnen beparen, wij hoeven helemaal niet langs te komen en kunnen rustig op Ikea wachten na een half uur begint ze alweer met haar rit naar huis. De volgende keer als ze er komen zullen ze zelf wel merken dat de kachelroosters grote stofnesten zijn.
Donderdag is M. blij dat hij weer een dagje naar zijn werk kan, zijn kantoorhanden hebben enig herstel nodig na het vele schroeven van de afgelopen dagen.
We zijn zover dat op de logeerkamer na alles in elkaar zit, het is alleen nog wachten op een relaxstoel en tafelblad die ondanks de afspraak nog niet zijn afgeleverd.

We hebben ook al bezoek gehad, naast de eekhoorntjes die in de bomen voor het huis zitten dacht een corn snake zich te verstoppen in de garage.
Kevin zijn rijlessen gaan super, volgende week vrijdag gaat hij examen doen. Elke ritje wat gereden is afgelopen week naar school of supermarkt heeft hij met een van ons naast zich als bijrijder gereden, zo loopt het aantal rijuren lekker op.
Met de rijinstructeur heeft hij alle mogelijke wegen naar Jacksonville University, waar hij in januari naar toe gaat leren kennen en ondervonden dat als er politie op de vluchtstrook staat de maximale snelheid met 20 miles per uur verminderd moet worden. Details die je net even verteld moeten worden.
Op school is K. in contact gekomen met een vrouw waarmee het wel blijkt te klikken, he een vriendin hoor ik jullie denken ? Een alleenstaande moeder en oma van 41 jaar die besloten heeft om weer naar school te gaan.
Zij rijd als ze naar school gaat over de weg waaraan onze wijk ligt en vanaf volgende week heeft hij met haar afgesproken dat zij hem op maandag en woensdag als ze naar Downtown moeten thuis op komt halen.
Voor haar betaalde benzine voor mij het voordeel dat ik niet meer twee uur op de school op K. hoeft te wachten. Allebei blij.

Car

3 opmerkingen:

 1. Ik ben stikjaloers!! Ik zou zo graag ff komen kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd naar jullie Iek-eh-ja inrichting hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier in jullie nieuwe huis, wat een werk dat schoonmaken he ? ha ha, hier was het ook "schoon" toen we hier gingen wonen pfff ;-)

  Die zijn mooi die corn snakes! iemand had er hier ooit ook een gezien buiten maar ik was helaas net te laat, ze zei dat die kleuren zo mooi waren.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !