Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 22 september 2011

Temperatuur water geregeld bij wet

Na de lekkage is er enige weken geleden een nieuwe boiler geplaatst welke lauw water bleek te produceren wat vooral voor het ontvetten van de vaat niet echt handig is. Daarnaast zal een iets warmere douche met het zakken van de temperaturen ook niet verkeerd zijn.
Twee weken geleden kregen we i.v.m. het verlengen van het huurcontract een binnenhuis inspectie. Alle gebreken werden weer eens opgeschreven en als nieuwkomer zou je de illusie kunnen hebben dat dit de komende weken dan ook opgelost gaat worden. Wij weten intussen dat alles officieel genoteerd word maar er verder niets mee gedaan word. We maken ons er na een jaar niet meer druk om, het zal onze tijd wel uitdienen.
Het te koude water, wat ook door de inspectrice was geconstateerd, moest toch wel even opgelost worden het viel tenslotte naar onze mening ook onder garantie. Dus vandaag maar weer eens gebeld. Tot drie keer toe werd er terug gebeld hoe warm het water dan wel niet was en dat het eigenlijk niet kon maar uiteindelijk kwam dan toch de monteur langs. Rustig blijven.....niet zeggen dat ze dom zijn,  uw eigen inspectrice is langs geweest en heeft de waterklacht in een rapport verwerkt.
En wat blijkt...... bij wet mag het water in de VS van een nieuwe boiler niet hoger afgesteld worden dan 120 graden Fahrenheit wat neerkomt op 48 graden. Maar... de monteur wilde ons wel vertellen hoe we zgn illegaal de temperatuur kunnen verhogen maar we moesten eerste beloven dat we nooit vertellen dat hij dit gedaan heeft of dat hij ons heeft verteld dat dit mogelijk is. Een verstopte knop waar normaal aan gedraaid kon worden was de oplossing.
Hij vertelde dat de temperatuur van een boiler bij wet geregeld was sinds de Hot Coffee Mc Donald case waarover een film Hot Coffee is gemaakt die op HBO al is uitgezonden en binnenkort op DVD verschijnt.
We hebben er maar weer om gelachen.

Komende week verloopt het rijbewijs wat met een visum tijdelijk voor een periode van 1 jaar word afgegeven. We konden dus weer een ritje naar de DMV maken. Wachten, wachten, wachten, ogentest, lachend op de foto en netjes op alle vragen Nee antwoorden. Vervolgens  $54 dollar aftikken en ik mag weer een jaar rijden en heb weer een geldig legitimatiebewijs op zak.

Ondertussen is het hier s'avonds vechten om de Ipad of Ipod en wordt er volop Wordfeud gespeelt. We raken er alhoewel we helemaal niet van spelletjes houden aardig aan verslingerd. Ook bij ons 's avonds blijken er voldoende Nederlanders in de nachtdienst " aan het werk" te zijn. Marcel weet sinds vanavond weer zeker dat hij niet geschikt is voor sociale media. Na een hele dag met een zgn Nederlands echtpaar gespeelt te hebben die af en toe wel heel vreemde vragen stelde kwam hij er vanavond achter dat zijn zoon hem in de maling had genomen en had ingemaakt.

Car

1 opmerking:

  1. Het temperatuur van het water is hier wel even anders, hè? Als ik de warmwaterkraan voluit openzet kan ik nog met gemak mijn handen eronder houden. In Nederland moet ik dat niet proberen. Ik heb Wordfeud ook sinds kort ontdekt...;-).

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !