Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 26 september 2011

Even een geheimpje delen

Zo even een "geheimpje" met sommige van jullie delen.
Afgelopen vrijdag was het 51e jaar geleden dat mijn hubby werd geboren. Niet echt een leeftijd om groots te vieren maar toch blijft het vreemd tijdens zo'n dag om met z'n drietjes ver weg van familie en vrienden te zijn. Natuurlijk konden we met z'n drieen uit eten gaan maar we hadden een ander idee....
Al enige tijd was het de bedoeling om Mariet en Judith de twee Nederlandse vrouwen die beide voor de liefde in Jax wonen onder het genot van een bbq aan elkaar voor te stellen. De afgelopen maanden was het echter TE warm om met een grotere groep 's avonds in de porch te zitten. Buiten de porch aan de waterkant moet je je vanaf het moment dat de duisternis invalt in deze tijd van het jaar niet begeven, binnen enkele minuten ben je dan flink lek gestoken door no-see-ums waar je vervolgens de rest van de week lol van hebt.
Nu de temperatuur begint te zakken leek het ons een goed idee om op deze vrijdagavond de bbq aan te steken en een ieder hier uit te nodigen. Ook Quintus,die als trainee 6 maanden in Jax werkt en die we enige weken geleden ontmoet hebben was van de partij.
Dat M. jarig was hebben we voor ons gehouden :)
Martin de Amerikaanse man van Mariet was door haar geinstrueerd dat hij geen enorme steaks en grote lappen varkensvlees moest verwachten en vooral dat hij nadat hij klaar was met eten niet direct op mocht stappen om naar huis te gaan. Nederlanders houden van gezelligheid en tafelen na.
De zelfgebakken appeltaart en de uit NL geimporteerde Senseo koffie gingen er goed in. Joke die haar dochter twee keer per jaar bezoekt was ook van de partij en vierjarige Quincy liet binnen met chocolade en appeltaart handen zijn sporen op muren en ramen na.
Het was een geslaagde gezellige avond. Mariet heeft in haar wekelijkse bloge.e.a. uitgebreid beschreven.
Net als zoveel avonden de afgelopen week was de volgende dag al enige uren aangebroken voordat we in ons bed lagen.

Zaterdagmorgen eerst uitgeslapen alvorens we de boel op zijn gaan ruimen.
Het voordeel van de overal aanwezige handjes was dat alles weer eens goed gesopt is.
's Middags zijn we naar het centrum gereden waarin het Veterans Memorial de show Spirits of America werd opgevoerd waarvoor gratis kaarten verkrijgbaar waren. Omdat we vrij laat aankwamen en het vrij zitten was moesten we helemaal bovenin de memorial plaatsnemen. Marcel koos ervoor om de show al staand van een afstand te bekijken terwijl ik tussen de veteranen plaatsnam.
Kevin was thuis gebleven, die had vantevoren al uitgemaakt dat het niet leuk kon zijn.
Voor de pauze kwam de geschiedenis van het Amerikaanse leger vliegensvlug zeer selectief aan bod. Na de pauze werd een groep van 106 jongeren uit Jax die zich voor verschillende legeronderdelen hadden aangemeld onder luid applaus ingezworen waarna er nog een uur muziek en show volgde. Het was een nationalistische show, erg leuk om een keer mee te maken. Mooi om te zien was dat veteranen die bijna niet meer op hun benen konden staan trots omhoog kwamen bij het spelen van de muziek van het legeronderdeel waarin zij gediend hadden.


's Avonds kon dan toch de aftrap gegeven worden voor een nieuwe serie van The Voice of Holland, omdat we een dag later waren niet in slechte internet kwaliteit maar haarscherp binnengehaald mbv spotnet.

Maandag ben ik naar Joke, de moeder van Judith gereden. Joke is weer drie weken bij haar dochter op bezoek om het gemis aan kleinzoon, dochter en schoonzoon iets kleiner te maken. Zij zijn echter overdag aan het werk (vakantiedagen zijn hier een schaars goed) en naar de daycare en zij vermaakt zich dan zonder auto en openbaar vervoer in het huis. Als dat geen houden van is.
We hebben rustig bij kunnen kletsen en zijn afsluitend naar River City Marketplace gereden een shoppingcenter bij de luchthaven om bij Panera te lunchen.

Binnenkort loopt het huurcontract af wat voor een jaar was afgesloten. Er moest dus een beslissing genomen worden over verlenging. We hebben het verlengt tot eind juli zodat we ons aan de afgesproken twee jaar kunnen houden en Kevin in het nieuwe collegejaar aan zijn nieuwe studie in Nederland kan beginnen. Zijn tijd hier en de perikelen rond InHolland heeft hem doen besluiten om niet verder te gaan met het tweede jaar HTRO. Ergens in augustus verwachten we terug te keren.
Het is heel erg dubbel om over terugkeer na te denken. Qua ruimte, rust en weer zal het in Nederland erg aanpassen worden, of dat nog gaat lukken in de randstad zullen we moeten ervaren. Qua sociale en werk contacten zal het een verademing zijn en voor Kevin is het dan weer tijd en heel gezond om naast zijn studie die in Nederland inhoudelijk veel interesanter zal zijn te werken en te socialisen met zijn vrienden en vriendinnen. Het is dus goed zo.

De rest van de week zal het stil zijn in huis. Marcel is vanmorgen vroeg door Kevin op de luchthaven afgezet. Hij werkt komende week in Cincinnati om vervolgens zondagmorgen naar St.John's/Newfoundland te vertrekken.

Oh ja nog iets leuks. Ineke heeft de knoop doorgehakt en besloten dat man en kinderen in maart mooi twee weken voor zichzelf mogen zorgen en zij hier de bloemetjes buiten komt zetten. Wij hebben zelf ook de tickets rond springbreak geboekt, ik vlieg samen met haar twee dagen na de heren terug.
Wie had dat een jaar of 13 geleden kunnen bedenken toen Moon en ik verzonnen dat tennisles wel eens een leuke bezigheid zou kunnen zijn.

Oh ja 2, : wat vliegen die weekenden he ? :)

Car

4 opmerkingen:

 1. Nou dat is heel wat in 1 blogje! Leuk het nl vlubje bij elkaar. En een betje vaderlandsliefde op zijn tijd kan geen kwaad.
  Alvast veel succes gewenst met de aanstaande terugkeer voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vlubje is clubje en een betje is beetje.
  Hahaha dat typen met een iphone is soms een uitdaging

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marcel, nog van harte gefeliciteerd.
  En, het komende jaar is zo om hoor. Ook de tijd vliegt.......
  Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk weer! En zo goed geschreven...♥

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !