Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 20 september 2011

Don't Aks Don't Tell Dinsdag om 00.01 uur verleden tijd

In Jacksonville zijn verschillende leger en marine basissen. Onlangs probeerde we een kortere weg te nemen naar Mayport. Dit bleek echter niet mogelijk. Door zwaar wapengeschut werden we tegengehouden en teruggestuurd. Achter het prikkeldraad vind een wereld plaats waar de gewone burgers geen deel van uit mogen maken. Een volledige leefgemeenschap met woningen, en belastingvrije winkels waar vanaf vandaag gestopt kan worden met het spelen van verstoppertje.
Vandaag is het zo ver: in Amerika wordt een eind gemaakt aan het Don't Ask, Don't Tell-beleid. Volgens dat beleid mochten homo's en lesbiennes in het leger niet uit de kast te komen, op straffe van ontslag. Maar vanaf vandaag hoeven homoseksuelen ook in de VS niet meer te zwijgen of liegen over hun geaardheid.
Don't Ask, Don't Tell werd in 1993 ingevoerd onder de toenmalige president Clinton. Sindsdien hebben naar schatting 13.500 militairen het Amerikaanse leger moeten verlaten omdat ze hun geaardheid naar buiten hadden gebracht.
De afgelopen maanden zijn er in het Amerikaanse leger trainingen gegeven waarin "geleerd" is om hoe om te gaan met homoseksuele collega's. Naast het steriotiepe plaatje bij terugkomst van een missie van een moeder met een baby zullen nu ook vrienden en vriendinnen eindelijk ook openlijk  hun geliefden mogen verwelkomen. 
Weer een stukje vrijheid in dit o zo conservatieve land.


Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !