Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 10 juni 2011

Op weg naar Nederland

Op het moment dat duidelijk werd dat K. zijn zomerklas zou skippen ben ik contact op gaan nemen met het reisbureau om te kijken of het mogelijk was om de vertrekdatum voor ons geplande bezoek aan Nederland met een paar dagen te vervroegen. Opeens was er deze zomer meer ruimte in de agenda.
We boeken de tickets met als route Amsterdam-Jacksonville (vv) via Exit Reizen. Het voordeel van deze tickets is dat ze naast dat ze vaak relatief betaalbaar zijn omdat er vaste prijzen gehanteerd worden, eenmalig kosteloos mogen worden gewijzigd. Nu was hier al gebruik van gemaakt want oorspronkelijk stond de terugvliegdatum Jax-Amsterdam gepland op maart 2012. Toen ik enige maanden geleden ging informeren naar de prijs van een nieuw ticket voor juni was het goedkoper om de vertrekdatum van het toekomstige ticket om te zetten en een nieuw ticket voor de terugdatum te boeken dan nieuwe voor juni te kopen.
Nu ik opnieuw met het verzoek kwam om de vertrekdatum te wijzigen bleek dat het reisbureau bij het omboeken een fout had gemaakt. De omboeking was niet juist doorgekomen en er stond helemaal geen vlucht op de oorspronkelijke vertrekdatum datum van 16 juni gepland. Om onduidelijke rede hadden we opeens een ticket voor febr 2012.
Voor ons een geluk bij een ongeluk want nu konden de tickets nogmaals kosteloos worden omgeboekt. (kosten anders 150 euro per enkele reis) Voor het reisbureau alleen een kwestie van een druk op de knop en het was geregeld.
En zo ben ik vandaag samen met K. op weg naar Schiedam waar we twee weken gaan socialisen. M. blijft aan het werk in Jax, vakantiedagen gebruikt hij liever om in de VS iets te gaan ondernemen. In tegenstelling tot Carlien gisteren, die vanaf Jax ruim twee uur vertraging opliep, verloopt de vlucht weer via onze favoriete route Jax-Washington-Amsterdam zonder enige vertraging.
Gelukkig maar want met een overstaptijd van ruim een uur kan je niet al teveel vertraging oplopen.
Holland here we come !

Car

3 opmerkingen:

  1. Lekker weer even terug in eigen land.
    Kunnen jullie in ieder geval de oer Hollandse dingen weer mee nemen.
    Jammer dat het weer tegen valt op dit moment.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !