Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 8 juni 2011

Ichetucknee Springs State Park en 25 jaar lief en leed

Woensdag Carlien's laatste dag in de VS. Om half negen rijden we de straat uit op weg naar Ichetucknee Springs State Park een ritje van bijna 100 mile vanaf ons huis.

Grotere kaart weergeven
Voor de zuidingang van het park stoppen we bij een verhuurder die tubs en bootjes verhuurd. Dit bedrijf adverteert met "laatste verhuurpunt voor het park" wat ook daadwerkelijk zo blijkt te zijn. Als wij bij de tubs staan te kijken en ons afvragen hoe we die in de Jeep bij het park gaan krijgen zegt de verhuurder dat dit geen enkel probleem is, hij bind ze op de auto. We huren voor $5 dollar elk een tub die van onderen dicht is waardoor we voorkomen dat we met koude billen in het water zullen zitten.
Gelukkig is het maar een kort ritje, als we het park binnenrijden hangen de tubs tot onze grote lol voor het raam en aan de zijkant van de auto. Bij het park aangekomen eten we een broodje en stappen in het klaar staande wagentje wat ons met de tubs naar het vertrekpunt brengt. Er word vertelt dat we met een gerust hart onze spullen in de auto achter kunnen laten, en hier vertrouwen we dan ook maar op. De autosleutel kan voor $2 dollar bij een loket worden afgegeven waar een foto van de sleutel en eigenaar word gemaakt.
Bij de zuid ingang heb je de keuze tussen twee tochten, een van drie kwartier en een van anderhalf uur. Wij kiezen voor deze laatste en dobberen vanaf Midpoint Dock in een zeer rustgevende omgeving de heldere rivier af. Onderweg zien we schildpadden, enkele prachtige witte bloemen, mooie natuur met vooral veel oude bomen en gelukkig geen alligators. Een enkele keer worden die in dit park gezien en op dat moment word verzocht om direct de park leiding in te lichten.
Weer terug bij de auto rijden we het park weer uit om vervolgens naar de noord ingang te rijden. Het is goed zoeken naar het bordje en in eerste instantie rijden we er dan ook voorbij. Vanaf de noord ingang kan een  drie uur durende tub tocht gemaakt worden, in bepaalde tijden van het jaar kan dit ook per kano. Ook zijn vanaf deze ingang de twee springs te bezoeken waar in gezwommen kan worden. In eerste instantie lopen we naar de Head Spring die heel mooi in het bos ligt. Het water is hier constant 72 graden F en dat is in deze tijd van het jaar wanneer de buitentemperatuur flink hoger ligt even doorzetten met doorkomen. Ondanks de temperatuur zetten we alle drie door en zwemmen rond in de spring. Prachtig !

We lopen door het bos naar de Blue Hole Spring om ook daar nog even een kijkje te nemen, ik kan me niet herinneren dat ik ooit eerder in bikini in een bos heb gewandeld.
Om drie uur rijden we weer richting huis want 's avonds hebben we met M. afgesproken om uit eten te gaan, we hebben namelijk vandaag nog iets te vieren, we zijn precies 25 jaar bij elkaar.
Ik mag kiezen en besluit rekening houdend met niet weer een lange rit bij de Cheese Cake Factory te gaan eten. Bij deze keten met verschillende vestigingen is de kaart zo uitgebreid dat het moeilijk kiezen is. Alle vier kiezen we iets anders en het blijkt weer vier keer raak.
De avond word afgesloten met een paar uur Nederlandse tv.  Voor Carlien zit haar avontuur er alweer bijna op, wij hebben met haar mee genoten van haar laatste week in de VS.

Car

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig park! Dat water...zo helder! Leuk dat jullie er allemaal zo van genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte met jullie jubileum, dat is toch een knappe prestatie.
  Leuk dagje, wij hebben dit in Kelly Park gedaan, een bijzondere ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd nog!
  Wat een prachtig water!

  Petra uit NC

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !