Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 7 juni 2011

Carlien in Jax

En dan zijn we voor dat we het weten opeens ruim een week verder. In de tussentijd ben ik druk bezig geweest met het plannen van de route voor de zomervakantie die we komende juli in Californie en Utah door gaan brengen.
Achteraf bleek ik vooral voor Yosemite park al veel te laat te zijn met het boeken van een hotel waardoor er concessies gedaan moesten worden. Nu bleek dat de hotels op gunstige plaatsen al vol zaten heb ik ook de rest van de hotels op de te rijden route maar alvast geboekt. Dit heeft me vooral vorige week weer even van de straat gehouden zullen we maar zeggen. Benieuwd naar de plannen waar mijn mannen zich komende zomer aan mogen onderwerpen ? www.californie2011.blogspot.com

Donderdag komt Carlien aan in Jax. Na 6 maanden studie in Texas en een afsluitende rondreis van twee weken is ze hier nog een weekje van het warme weer aan het genieten alvorens het normale studenten leven in Nederland weer aan zal vangen.
St Augustine stond natuurlijk weer op het programma waar we dit keer ook een kijkje binnen in de Flagner university zijn gaan nemen.

We hebben heerlijk buiten op het terras bij de Floridian gelunched op aanraden van Yelp. Absoluut het onthouden waard.

Vrijdagmorgen krijgen we nog meer bezoek, een tweetal otters zwemmen in de pont achter ons huis in  het rond. M. die vroeg op is weet dit vast te leggen.
Zaterdag, weekend dus M. was ook weer van de partij, zijn we met de pont bij Mayport overgevaren om via Amelia island naar Fort Clinch state park te gaan.
Vrijdag hadden we op het strand al een kwal zien liggen nu kwamen ze op de rivier in grote aantallen voorbij. Later lees ik dat er momenteel sprake is van een kwallenplaag in Florida, in het artikel word over het zuidelijke gedeelte vanaf Cap Canaveral gesproken.
Elke eerst weekend van de maand zijn de vrijwilligers op Fort Clinch verkleed. De rit door het park was weer mooi maar de happening bij het fort bleek weer zoals zo vaak als iets hier groot aangekondigd word wat tegen te vallen. Er stonden inderdaad vrijwillgers die verkleed waren maar erg actief waren ze niet.
Mede omdat het zo warm was, de 100 graden F is hier overdag alweer een paar keer gehaald hadden we het al snel gezien.
We zijn naar Fernandina Beach gereden waar het om vier uur aan de haven niet meer mogelijk was om te eten. Na het aflopen van de winkelstraat zijn we neergestreken op het terras van peppers mexican grill voor een late lunch of was het een vroeg diner. Weer een restaurant om te onthouden, het was erg smaakvol. Thuis zag ik dat er ook een vestiging op enkele minuten van ons huis gevestigd is dus hier komen we ook zeker nog een keer terug.

Zondag stond er een kano tocht door de wetlands (bijna onze achtertuin) gepland met Nautical Escapes. De groupon vouchers lagen al enige tijd te branden in de kast. Na boeking merkte we echter dat dit bedrijf weinig zin had in een paar groupon klanten. Ze probeerde ons op de meest rare tijden bij een andere groep onder te brengen. Uiteindelijk stond de afspraak op zondagmorgen 11 uur. Zaterdagavond werd er echter met een wazig verhaal afgebeld, opeens was er geen gids meer beschikbaar en de eerst komende mogelijkheid zou komende zaterdag zijn als 75% van het gezelschap in Nederland zit. Zondag hebben we toen maar tot uitslaapdag gebombardeerd en in de middag zijn Kevin en Carlien samen, natuurlijk in de Mini, naar St John's towncenter gereden om nog even te shoppen.
De Mini heeft overigens zijn eerst beurt achter de rug en daar kwam uit dat er sprake is van een gasoil pan gasket leak. Schade 25 dollar materiaal en 575 dollar arbeidsloon. Doorrijden was geen probleem maar bij grote ritten moest de olie wel regelmatig in de gaten en bijgevuld worden.
Mede met het oog op de rit die Kevin met Lara in augustus naar Miami en Key West gaat maken leek het ons toch wel verstandig om de auto in goede conditie te houden. M. heeft afgelopen week een bezoek aan de verkoper van de auto gebracht en nog 200 dollar coulancevergoeding kunnen regelen. Komende week zal hij gemaakt worden.
Voor K. weer een mazzeltje dat pa nu nog de rekening betaald.

Maandagmorgen zijn we tijdig uit de veren, een dagje Kennedy Space Center, heen en weer toch snel een enkel reis Parijs, staat op het programma. Onderweg halen we een broodje bij de subways en drinken daar iets wat op koffie lijkt.
De afgelopen dagen hebben we ook in Jax vooral in de ochtend last gehad van brand smog van de branden die op verschillende plaatsen in Florida woeden. Ook onderweg moet een paar keer de buitenlucht in de auto worden afgesloten.
Na een rit van ruim drie uur lopen we het park binnen waar het weer heerlijk rustig is. Bij ons vorige bezoek had ik via de AAA jaarkaarten voor residents gekocht voor een kleine meerprijs tov de normale dagpassen. Bij de kassa vroeg ik netjes of ik deze passen waar nog geen foto op stond om moest zetten en toen de medewerkster vertelde dat we gewoon door konden lopen was M. vandaag opeens jong, blond en had haar. Een student moet tenslotte creatief omgaan met haar budget.
We vermaken ons de gehele dag weer kostelijk en ontdekken vier presentaties waar we enige weken geleden geen tijd meet voor hadden, zo was het voor ons ook weer een verrassing. De Atlantis de laatste spaceshuttle die op 8 july het luchtruim gaat kiezen stond al op het lanceerplatform. Om half zes verlaten we het park om de rit naar huis weer aan te vangen. Onderweg eten we bij Cracker Barrel, een country restaurant met verschillende vestigingen in de VS. Gezellig ingericht en goed om onderweg snel en goedkoop te eten, echter minder goed dan dat ik me had voorgesteld.

Dinsdag bombarderen we tot een rustige dag en gaan in de loop van de middag een paar uur naar het strand op Atlantic Beach, ik krijg het in deze tijd ondanks smeren weer voor elkaar om mijn rug te verbranden. Op de terugweg halen we boodschappen, Carlien maakt 's avonds een lekkere zalm pasta die natuurlijk weer onder het genot van een wijntje word genuttigd.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !