Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 2 april 2011

Okefenokee Swamp

In Nederland de warmste 2 april ooit ! Hier dit jaar geen verjaardag met kaas, worst en gezamenlijk gezit in de kamer maar een dagje Okefenokee swamp in Georgia.

Grotere kaart weergeven
Het ritje naar het park wat voerde langs wegen waar voornamenlijk caravan achtige huizen langs de kant stonden bracht ons hoe meer we het park naderde steeds meer bewolking. Onderweg moesten de ramen weer in de auto gezet worden want het werd steeds kouder.
Eenmaal bij het park kwam de zon echter lekker door en konden de vesten weer uit.
Enige maanden geleden had ik via Groupon coupons besteld voor de 90 minuten boottocht van Okefenokee Adventures, een goede keuze want hier geen kermisachtige attracties maar gewoon een visitorscentrum en natuur zonder bootjes die snel achter elkaar vertrekken. Het park is via diverse ingangen te bereiken wij hebben de ingang bij Folkston genomen. Bij het visitorscentrum zijn ook kano's en electrische motorboten te huur. Ons werd verteld dat de beste tijd om het park te bezoeken de maanden maart, april en oktober zijn.
In de tussenliggende zomermaanden zijn de yellow flies (goudoogdaas) volop in het moeras aanwezig.

 Alligator, 20.000 zijn er in het park aanwezigSpaans mos
De tocht was absoluut de moeite waard.
Via de west zijde zijn we terug gereden naar Jacksonville waar we bij Seven Bridges de dag gezellig afgesloten hebben met een lekker etentje voorafgaand door een cocktail.

Car

1 opmerking:

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !