Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 13 april 2011

Hanna park

Dinsdag maar weer eens de weg naar Engelse les gevonden, de klas bleek flink uitgedund omdat een van de vrouwen van Egyptische afkomst een opmerking van een ander verkeerd had opgevat. Het gebeurde nog voor mijn vertrek naar Nederland, zij voelde zich om werkelijk niets aangesproken over haar uitspraak die inderdaad belabberd is, een jankbui en het verlaten van de klas was indertijd het gevolg.
Dit voorval heeft in de tussentijd een staartje gekregen. De mannen van deze vrouwen, die elkaar niet kende zijn elkaar op gaan bellen en hebben gedreigd om te sue'en. Een derde is zich er mee gaan bemoeien en uiteindelijk is aan alle drie de vrouwen door hun eigen man verboden om nog langer naar Engelse les te gaan, met het gevolg dat er nu nog maar drie andere dames is de klas zitten.
Verschrikkelijk jammer voor deze vrouwen dat ze zo onder de plak zitten en dat ze hierin niet hun eigen beslissingen kunnen nemen. Cultuurverschillen werken overal door zelfs al woon je al jaren in de vrije VS.

Er zijn zo van die dingen die ik alleen niet zo snel zal ondernemen. Een van de dingen die ik al enige tijd in mijn hoofd had is een wandeling in Hanna park een mooi park wat op een minuut of tien rijden van ons huis ligt. Ik vind het echter maar niets om alleen door een bos te lopen. Vandaag was er aanleiding om er een kijkje te gaan nemen, stralend weer en gezelschap, wat wil je nog meer.
Sinds twee weken is Jenn in Jax gearriveerd, zij komt hier de komende drie maanden ondervinden of de liefde voor haar vriend sterk genoeg is om naar mogelijkheden te gaan zoeken om bij elkaar te blijven.
Het grappige is dat ik haar blogs als actieve Florida en vooral New Orleans reizigster al een tijdje aan het volgen was en toen bleek dat ze niet al te ver van ons vandaan kwam wonen was het contact snel gelegd.
Vanmorgen ben ik haar op gaan halen want zij zal het hier de komende tijd zonder eigen vervoer moeten stellen, petje af als je alleen dit al aandurft als je vriend overdag gewoon mag werken.
Het werd een gezellige dag in Hanna Park waar we een krokodil zagen en ons rot schrokken van een zwarte slang die voor onze voeten het bospad overstak. Achteraf kan het goed een water moccasin, een giftige waterslang zijn geweest en was het niet zo handig om met open schoenen door het gebied te gaan wandelen. Laten we maar denken dat we hier van beginners geluk kunnen spreken.
Na een tijdje gezellig op het rustige strand waar weer een heerlijk briesje stond gepraat en gekeken te hebben hebben we het laatste stuk van het pad afgelegd en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.


In Nederland in de tuin, hier in het wild
Car

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat Jen en jij een dagje met elkaar doorgebracht hebben.
  Je trekt toch naar elkaar toe als je beide zover van huis bent lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was een super leuke dag! En wat heb ik gelachen (en zo af en toe ook een beetje gegilt) om de slang en hagedissen die we voor slangen aanzagen haha!
  En inderdaad, volgende keer stevige dichte schoenen aantrekken ;)

  Gaan jullie morgen ook naar de parade kijken bij Jacksonville Beach?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !