Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 14 februari 2011

Mandy komt naar Jax en bloemen

Mooi dat er soms dingen gebeuren die je al niet meer voor mogelijk houdt.
Het eerste van ik 's morgens doe is mijn email met mijn Ipod Touch checken, misschien wel een ziekelijke gewoonte maar naar ik heb begrepen oh zo 2011. Heel de week broeide er al iets.......
Vrijdagmorgen was een berichtje de reden om direct mijn bed uit te springen want er zat een ticket voorstel tussen van het reisbureau waarin ik iets vreemds ontdekte. 
Snel met het Nederlandse reisbureau gebeld want voor dat je het weet is het weer na elven en dan is bellen i.v.m. het tijdsverschil zinloos. Van het reisbureau kreeg ik het geweldige nieuws te horen dat e.e.a. al tijdens onze nacht was opgelost en Mandy, zoals aan het broeien was, de uitdaging aangaat om eind maart met mij samen naar Jax te vliegen.
In april zullen Elly en haar man, die hun vakantie hier op hebben aangepast, weer samen met haar naar Nederland terugvliegen. Ze durft ondanks de pijn en vermoeidheid vanwege de uitzaaiingen de uitdaging aan te gaan om naar Florida te komen en is daarmee toch nog de eerste die ons komt bezoeken.
Fantastisch nieuws, ik hoop zo dat de zon haar wat extra energie op zal leveren.

Zaterdagmorgen werd ik op bed verrast met een pakketje, een op ons o zo toepasselijk cadeautje van een ander lief vriendinnetje bij wie net als bij Man de uitzaaiingen hebben toegeslagen.
Ik was er gewoon door ontroerd, op het moment dat het verzonden was kwam Diaan nl net bovendrijven van haar tweede chemo. Zo bijzonder als je dan ook nog aan iemand anders kan denken.

Zondag en maandag zijn roze gekleurd. De lente is hier nu echt aangebroken. De eerste blaadjes verschijnen rood aan de bomen en de bloesem bomen staan in bloei.
We zijn een kijkje gaan nemen in Jax Beach waar een marathon in het teken van Donna word gelopen. Ondanks het prachtige weer en een tweetal bands die staan te spelen is het aantal toeschouwers beperkt. We hebben weer mooie mensen voorbij zien komen.
Valentijnsdag word hier in de VS ook weer groots gevierd. Kaarten wanden zijn roze gekleurd, ballonnen sieren de winkels, vlaggen hangen aan huizen en brievenbussen zijn versierd. 
Menige man kwam de Publix uit met in zijn hand een bosje bloemen wat veel weg had van een benzinepomp bos, smakeloos verpakt met als inhoud veelal rozen die al ver gesprongen zijn. Het scheelt ze waarschijnlijk weken gezeur van een lief die niet als enige vergeten wil worden.
Bij de Fresh Market zagen de bloemen er beter uit, ik heb me staan te verbazen over de prijzen voor een in mijn Nederlandse ogen toch wel eenvoudige bos.
Zondag had ik samen met mijn eigen Valentijn alvast een keuze gemaakt voor onze bloemen. Iets wat ik me vorig jaar om deze tijd niet voor had kunnen stellen: een bos zijde bloemen die net echt lijken.
Car

6 opmerkingen:

 1. Vreselijk hè de boeketten hier?
  Laat staan dat je ze mag maken. Ha ha ha
  Gr. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg dat je vriendin bij je op bezoek komt, echt iets om naar uit te kijken en samen optimaal van te genieten.
  groet Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzonder bezoek krijg jij. Daar kun je al echt naar uitkijken, hè? Alvast veel voorpret! Wat betreft de bloemen hier... hoe meer kleuren er in een boeket zitten, hoe mooier ze het vinden! Ik ben maar overgegaan op nepperds! Goedkoper en staat ook nog eens leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je bezoek krijgt van je vriendin. Hartstikke leuk om naar uit te kijken voor jou en voor haar zal het vast een aangename verandering zijn tussen alle behandelingen en toestanden in.
  Het viel mij op het vliegveld op dat er zoveel mannen met boeketten liepen op maandag. Valentijn is in Engeland en Amerika veel gekker dan in Nederland volgens mij.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die lijken inderdaad net echt, hier ook krankzinnige prijzen voor een bosje bloemen wat al half uitgebloeid is (dat is normaal gesproken ook al heel erg duur maar nu echt van de gekke hoor)
  Wat super je bezoek en ik hoop zeker ook dat de warmte ze goed zal doen, veel plezier gewenst alvast !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat zien die bomen er al mooi uit! Zó voorjaar...ik heb ongelofelijke zin om te komen! Btw wat een belachelijke prijzen voor die bloemen, kunst bloemen zijn ws net zo duur en je doet er langer mee!
  Hug

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !