Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 25 februari 2011

Lancering en de eerste bekeuring


Ik heb nog even lopen twijfelen donderdagmiddag om toch naar Cap Canaveral te rijden maar de lancering om kwart voor vijf en een rit alleen van bijna drie uur enkele reis hebben me doen besluiten om de laatste lancering van de Discovery live voor de tv te bekijken. In de wetenschap dat dit geraas zich op relatief korte afstand afspeelt is de beleving toch anders dan een berichtje op het journaal horen dat er wederom een spaceshuttle is gelanceerd.
Er was me vertelt dat als ik in Jax naar het strand zou gaan ik hooguit een wit streepje zou zien, dan is de beleving live op tv toch leuker.
Dit jaar staan er nog een paar lanceringen gepland, hopelijk is er dan bezoek of hebben mijn mannen tijd om live in de omgeving aanwezig te zijn.
Nadat we net hadden gezien dat alles goed verlopen was werd er hard op de deur geklopt en stond M. opeens heel onverwachts voor onze neus. Hij had met hulp van zijn collega's in Tallahassie, die wel een dag eerder van hem af wilde, doorgewerkt en kon zodoende op donderdag de rit naar huis al maken. Weer een voordeel van de rit met de auto kunnen maken, eerder uit chequen uit het hotel en cruisen maar. Drie uur rijden met een open kap het leek wel of hij op vakantie was geweest.

Vrijdag heb ik weer eens een poging gewaagd om mijn haar te laten knippen. Nog twee weken wachten totdat ik in Nederland was kon de spiegel niet meer aan. Vooral met het open rijden in de auto stond mijn haar werkelijk alle kanten op.
Ik had van J. een jonge Nederlandse vrouw die hier in de omgeving met een baby van 5 maanden woont gehoord dat zij goede ervaringen had bij een kapsalon in downtown Jax.
Zoals het hier bij zoveel winkels werkt leverde mijn bezoek zowel haar al mijzelf een korting op van 20%.
Daar aangekomen had ik de keuze tussen een zanderig parkeerterrein met een fee van $10,- of een parkeermeter langs de straat waar de maximale parkeertijd een uur was. Omdat alle knipbeurten tot nu toe  niet langer dan een half uur hadden geduurd koos ik voor de laatste.
Deze kapsalon was veel luxer dan de vorige, een uitgebreide hoofdhuidmasage en allerlei smeerseltjes hoorde bij de behandeling. Na twee uur stond ik weer buiten met gelukkig een veel beter geknipte coupe alleen waren er zoveel middeltjes ingesmeerd dat hij al was ingestort voordat ik mijn auto had bereikt.
Nog drie weken en dan mag Nancy net voordat ik weer terug ga de schaar er nog even inzetten. Zij weet tenminste wel hoe ze met mijn (fijne) haar om moet gaan.
Tja en toen had ik mijn eerste Amerikaanse bekeuring te pakken, een mooie groene enveloppe met daar in de boete sierde de autoruit.
In Rotterdam ben je dan 53.50 euro verder, hier in Jax 15 dollar ( 10.90), daar kan je nog geen eens een middag voor in een parkeergarage in de binnenstad staan.
Het briefje gaf aan dat er binnen 15 dagen een cheque middels de groene enveloppe naar de taxcollector moest worden verzonden, die bleek echter enkele panden verder te zitten. Direct maar even gaan betalen dan liep ik ook niet het risico dat de cheque niet aankwam.

Verder stond de afgelopen week vooral in het teken van de zoektocht naar comfortabele buitenstoelen. Het zou tenslotte toch prettig zijn als de komende visite normaal buiten kan zitten.
Na een week zoeken heb ik nog geen keuze kunnen maken uit het minst slechte wat er te beschikbaar is.
Ondanks het mooie buitenweer is de keuze vrij beperkt. Ze zien er niet uit en zitten voor geen meter (bruin van kleur) of zijn veelal alleen via internet te bestellen en veel te prijzig om nog ruim een jaar te gebruiken.
Na menige zaak en het internet afgeschuind te hebben ben ik bij Home Goods voorlopig maar kussens in de al aanwezige plastic Adirondack stoelen gaan halen. Oh ja, ik zag wel leuke stoelen, in het Makro boekje wat me door mijn zus werd toegezonden. Jammer dat de verzendkosten zo hoog zijn :)
Volgens mij een gat in de markt hier, een grote winkel met modern buitenmeubilair, daar moet toch markt voor zijn met dat mooie weer.

Car

4 opmerkingen:

 1. Hoi Carin, leuk verslag weer. Moedig dat je de kapper geprobeerd hebt maar op een gegeven moment moet je wel natuurlijk.
  Wij zijn onlangs geslaagd voor tuinkussens bij Palm Casual, ik zie dat er ook een filiaal in Jacksonville is. http://www.palmcasual.com/locations.html
  Veel succes
  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is weer een ervaring erbij en de boete is te overzien, ....als je haar maar goed zit:-), toch!

  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Anita, dank voor de tip.
  Palm Casual was een van de zaken die ik tijdens mijn zoektocht bezocht heb. Inderdaad een goede zaak als je afneembare zwembadkussens op maat en kleur wil laten maken, van de stoelen (veelal gemaakt van een plastic buizenframe) liep ik echter niet warm en die zullen toch eerst gevonden moeten worden.
  Kussens zijn ook via de Walmart site volop te bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij vinden de plastic pvc buizen stoelen ook niet mooi maar zagen bij Palm Casual wel een boel andere stoelen staan (ook aluminium stoelen net zoiets als wij op het terras hebben) en ook wicker meubiliar.
  Jammer, succes met je verdere zoektocht.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !