Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 7 februari 2011

M. naar Austin en de Superbowl

Ik heb vandaag een lekkere lange dag en het komt hier net als vorige week met bakken tegelijkertijd uit de hemel, dat betekent dus binnenblijven en tijd voor een blog.
Vanmorgen om vijf uur waren we uit bed. M. is komende week in Austin (Texas) aan het werk en had een vroege vlucht. Bij thuiskomst bleek echter dat ivm het weer zijn aansluitende vlucht op Atlanta vervallen was en hij vier uur mocht wachten op Jax airport.

Handig hoor een Nederlandse zorgverzekeraar in het buitenland. WTP welke organisatie onze zorgverzekeraar vertegenwoordigd in de VS en Canada moet voor elke niet dringende behandeling die nog niet eerder via hen is vergoed toestemming vragen aan het hoofdkantoor in Nederland. Het heeft even geduurd maar eindelijk kon ik dan afgelopen vrijdag terecht voor de intake voor een te maken X-HTG waarover ik hier eerder schreef.
In Nederland zou een telefoontje naar het ziekenhuis genoeg zijn, hier moet eerst een intake plaatsvinden in een kantoor alvorens er tot handelen overgegaan kan worden.
Opnieuw kon ik een hele stapel papieren invullen want in de tussenliggende weken kan natuurlijk de wijze van verzekeren, medische voorgeschiedenis, gebruik van drugs, drank en partner die inzage mag hebben in het dossier veranderd zijn. De verzekeringspapieren alleen waren niet genoeg er moest een pasje overlegd worden. Hmm het 2011 pasje heeft de VS nog niet bereikt dan maar gewoon het oude pasje afgeven. Zoals ik hoopte zagen ze dat toch niet.
Nadat we een tijdje gewacht hadden in een wel erg klein kamertje waarvan de kastjes dateerde uit het jaar 0 kwam de dokter binnen. De goede man begon wederom met hetzelfde vragenvuur nu werden de antwoorden alleen ingeklopt op zijn laptop en hierna wilde hij iets meer weten over mijn medische voorgeschiedenis.
Toen ik hem een antwoord verschuldigd moest blijven vertelde hij me dat hij in het bezit was van mijn medische voorgeschiedenis alleen zouden wij die dan even voor uit het Nederlands moeten vertalen.
Hij ging de papieren bij zijn assistente halen terwijl wij ons afvroegen hoe hij hier aangekomen was.
En wat bleek...... hij kwam terug met in zijn hand een kopie van onze ziektenkostenpolis. Toen wij hierom hartelijk moesten lachen vertelde hij dat hij er samen met zijn assistente naar gekeken had maar dat ze er helemaal niets van snapte, er stonden wel heel veel cijfertjes op. Hmmm ik hoop dat hij van zijn eigen specialisme meer verstand heeft.
Stap 2 is genomen nu is wachten totdat diegene die de vervolg afspraken mag maken weer beter is.
Ik ben benieuwd of de daadwerkelijke behandeling nog plaats kan vinden voor dat we naar Nederland gaan. Een ritje Utrecht had waarschijnlijk toch minder tijd gekost. Het is maar goed dat ik hier tijd genoeg heb.

Terwijl K. zaterdagmiddag met een vierdejaars student naar de outlet in St. Augustine reed zijn wij een kijkje gaan nemen bij de bootshow in het centrum van Jax. Leuk om al die mooi weer boten zonder hardtop met vaak platte bodems te aanschouwen.

Zondag stond in de VS in het teken van de Superbowl, de finale van de American Football competitie. Al weken staan in de supermarkten de balen ships en bier hoog opgestapeld. Traditioneel worden tijdens de finale die om 6 uur begint pizza en chickenwings gegeten, K. vond dit wel iets en is een lading wings gaan halen die voor de tv werden opgegeten.
De wedstrijd is doorspekt met nieuwe commercials waarop later weer gestemd kan worden. Net als je het idee hebt dat het spel weer op gang is dient de volgende commercial zich al weer aan. Lekker afwisselend dus en commercieel erg interessant omdat 1/3 van de Amerikaanse bevolking voor de buis zit.
In de pauze traden de Black Eyed Peas op. Naar mijn mening een goede studiogroep met een fantastische show, je moet ze alleen niet live horen.

Car

3 opmerkingen:

 1. Bedankt voor je reacties op mijn blog. Het is gelukkig vandaag wat beter weer maar volgens mij moet je nog veel zuidelijker zitten voor het echte Sunshine state gevoel. Maar we klagen niet hoor, we hebben het geweldig naar ons zin.
  Ik vind het super om jullie verhalen te volgen, die gekte van het superbowl hebben we hier ook wat van meegekregen.
  Wij hebben ook wel eens een dokterservaring gehad op een eerste hulp afdeling. Ik was toen heel ziek, komen we daar met z'n vieren en melden ons dat ik een dokter wil spreken. Vragen ze "All of you"? We lagen dubbel.
  De bloedspetters zaten op de muur en er liep een herdershond tussen de behandelkamers door.
  Achteraf kun je erom lachen.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij lezen jullie blog ook nog steeds hoor.
  Het is erg leuk om te lezen.
  Het is toch een heel ander verhaal als je er tijdelijk woont.
  Wat een hoop toestanden met van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziek in bed eindelijk tijd gehad je blog vanaf begin dit jaar bij te lezen. Kostelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !