Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 26 december 2012

Kerst 2012

Alweer bijna 5 maanden terug in Nederland. Amerika is ver weg maar nog heel regelmatig in onze gedachten. Dat wat mooi was overheerst boven dat wat minder leuk was.
Het vreemde is dat ik tijdens de twee jaar VS me regelmatig verbaasd heb dat ik het gevoel van heimwee niet echt ken. Met hen die ons lief zijn was toch wel regelmatig contact en zij voelde maar twee vliegtuigen weg.
De laatste tijd overvalt het gevoel van heimwee me echter regelmatig, zeker tijdens regenachtige met dikke bewolking bedekte dagen die in Nederland te regelmatig voorkomen verlangen we terug naar die tijd die als een cadeautje voelt.
K geniet nog steeds van het terug zijn en M en ik staan in de stand van als er morgen een aanbieding voorbij komt vanuit een zonnig oord dan staan we daar voor open.
Het voelt hier nog een beetje als een tussenstation ook al gaan we daar door de aanschaf van nieuwe meubels binnenkort wel verandering in proberen te brengen.
Sinds een paar weken staat ook de Jeep op Nederlands kenteken. Dit heeft wat langer geduurd omdat we geen zin hadden in de aanpassingen die de dealer dacht te moeten uitvoeren. We dachten het zelf beter te weten en dat klopte.
We hebben nieuwe stadslichten in Amerika bestelt en voor de helft van de prijs die de dealer dacht te vragen is de auto met een mistachterlicht en knipperende zijlichten aangepast.
Al die maanden hebben we gewoon met de Florida kentekenplaten rondgereden wat geen enkel probleem op het positieve aspect van uitsparing van MRTB na heeft opgeleverd.
De doorstuuroptie van usps blijkt niet te werken. Post waarvan we zeker weten dat ze naar de VS is gestuurd wordt niet doorgestuurd naar Mariet wiens adres we als postadres gebruiken. De ex buren die toegezegd hadden om ons op de hoogte te houden van belangrijke post hebben we nogmaals gevraagd om de nieuwe bewoners op de hoogte te brengen van ons emailadres en eventuele belangrijke post door te sturen. Een vriendelijke reactie van een van de buren volgde maar geen post.
In het voorjaar hopen we de VS fiscaal snel af te handelen en verder merken we wel of we ergens op een lijst staan want in het voorjaar gaan we samen terug voor vakantie.
Als iemand me vooraf voorspeld had dat we binnen een jaar na terugkomst voor vakantie naar de VS zouden gaan had ik hem voor gek verklaard.

Eind maart vliegen we naar Washington om daar drie nachten te verblijven. Op dat moment hopen we dat de kersenbloesem in al haar pracht aanwezig zal zijn.
Via een tweetal senatoren loopt inmiddels een verzoek om het Witte huis te bezoeken.
In Washington hebben we een auto gehuurd om daarmee via Shenandoah National Park en de Smoky Mountains naar het zuiden te rijden om Nashville en Memphis te bezoeken en te eindigen in Jacksonville waar vanuit we weer terug naar huis vliegen.
De komende maanden kan ik mooi gebruiken om in te lezen om de definitieve route vast te stellen.

Car

5 opmerkingen:

  1. Blijft apart het dubbele gevoel! Wens jullie alvast een fijne vakantie in Amerika in het voorjaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk vooruitzicht! Als veel Florida-liefhebbers het in Florida aankomen al als thuiskomen voelen, hoe moet dat dan voor jullie niet zijn. Veel plezier met de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie hebben groot gelijk om weer terug te gaan maar is een paar daagjes niet te kort??

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk om weer een stukje nieuws op je blog te lezen.
    Een fijn en gezond nieuwjaar toegewenst!
    Wij gaan over 2 weken weer naar Florida (gulf coast)
    Nog 2 jaartjes en dan kunnen we voorgoed naar Florida verhuizen.
    Alvast een fijne vakantie toegewenst en ik hoop dat je blijft bloggen!
    Mona
    Westkust US.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe gaat het met het missen van Florida?
    Wij zijn vorig jaar op verlof geweest en blijven het tot op vandaag missen en kijken er met heimwee naar terug.

    Kan me voorstellen als je er 2 jaar hebt gewoond, dat het nog erger moet zijn.

    Misschien nog eens een update hoe het terugzijn verder verloopt.
    Check nog iedere dag deze blog om te zien of je nog geen nieuw stukje hebt geschreven.

    Thx.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !