Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 22 augustus 2011

Irene

Het hurricane seizoen in Florida loopt van begin juni tm eind november, met de periode van half augustus tm half oktober als hoogtepunt. Afhankelijk van de windsnelheid spreekt men van een tropische storm, depressie of hurricane.
Toen Kevin en Lara in Key West waren trok de tropische storm Emily onze aandacht. Momenteel is Irene naar Florida onderweg de eerste hurricane van dit seizoen.
Gisteravond leek het er op dat hij rechtstreeks op Jacksonville af gaat streven en dan de kracht zal hebben van een cat. 3 hurricane.
Een cat 3 kan tot acht miles landinwaarts vloedgolven opleveren en aangezien wij op een mile of twee van de kust wonen valt dit gebied in het evacuatiegedeelte.
De buren hebben ons verteld dat ze in 2007 hun huis hebben moeten verlaten en verder landinwaarts bij hun ouders zijn gaan logeren. Voor hen die geen onderdak hebben zijn scholen aangewezen als onderkomen.
Vanavond was er een persconferentie van de hulpdiensten en burgemeester waarin uitgelegt werd dat de stad zich aan het voorbereiden is voor het geval Irene daadwerkelijk in de buurt gaat komen. Grote bomen worden preventief gekapt of gesnoeid en greppels uitgediept. Evacuatie plannen zijn up to date.
Aangeraden word om blikvoer en voldoende water in huis te hebben omdat er ook bij alleen ernstig noodweer rekening gehouden moet worden met electriciteits en water uitval. Belangrijke spullen word geadviseerd om in geval van evacuatie onder handbereik te hebben. In deze pasjes cultuur werd er ook op gewezen om te zorgen dat je kan beschikken over contant geld.
Woensdag zal er meer duidelijk zijn welke kant Irene opgaat. Gezien de laatste voorspellingen van vanavond heb ik goede hoop dat ze afbuigt naar het oosten en alleen voor flinke regen gaat zorgen.
We houden je in de gaten Irene, ik hou wel van wat actie maar om nu meteen een nachtje in een school op een veldbed door te brengen daar zit ik toch niet echt op te wachten.

Car

2 opmerkingen:

  1. Spannend hoor! Regen is niet erg, maar aan vloedgolven moet je toch echt niet denken. We duimen voor je dat hij nog een beetje afbuigt en niet rechtstreeks op Jacksonville aan komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van mij mag ze nog iets verder naar het oosten afbuigen en lekker op zee blijven ;-)
    Ga duimen dat ze in ieder geval niet in Jacksonville aankomt.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !