Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 6 augustus 2011

Daar is ze dan...zijn eigen Harley Softail de Luxe

Terwijl K. vanmorgen aan de terugrit vanuit Key West is begonnen waren wij al tijdig op.
"Zij" zou namelijk tijdig worden afgeleverd. Al wachtend hebben we live op youtube naar de gayparade in Amsterdam gekeken. Het was de eerste keer dat er een buitenlands gayfestijn live op deze wijze te volgen was.
Menige motor wordt in Florida aangeschaft alvorens het rijbewijs op zak is, dat is tenslotte in een weekend gehaald. In dit soort situaties word de motor thuis door de dealer afgeleverd zodat hij daar kan wachten op het felbegeerde bewijs.
M. had geen zin om onder het toeziend oog van een aantal stoere Harley jongens voor het eerst bij de dealer weg te rijden en had er dan ook voor gekozen om van de aflevermogelijkheid gebruik te maken zodat de eerste meters veilig voor eigen deur konden worden gereden.
Om half tien kwam ze voorrijden waarna M. zijn eerste rondjes door de wijk kon maken. De buurman maaide ondertussen zonder op of om te kijken rustig zijn gazonnetje. Mag ik dit sociaal gestoord noemen ? Tja op dit soort momenten worden buren, familie en vrienden toch wel even flink gemist. Wat is er leuker dan dit moois met andere te kunnen delen.


 Maar een "beetje" blij

Toch wel erg warm op dit moment in het jaar
in casual Friday werkoutfit toen "zij"gisteren klaar stond

De beslissing over het soort helm was nog steeds niet genomen. In de Florida hoeft een motor niet verzekerd te zijn en is het dragen van een helm ook geen plicht. Kies je wel voor verzekeren dan moet de te dragen helm DOT gekeurd zijn. In NL moet een helm het ECE keurmerk hebben. Tot nu toe hebben we nog geen helm gevonden die beide keurmerken bezit ook al zijn sommige merken zowel in de VS als in NL leverbaar. Bijna niemand draagt hier beschermende kleding en een helm gewoonweg vanwege de zinderende hitte (vooral tijdens deze maanden)
M. leek het toch wel verstandiger dus moest er alvorens echt de weg op te kunnen gaan nog even langs een motorzaak gereden worden.
Op de terugweg hebben we de auto nog vol met water geladen. Ik kan me niet heugen dat we ooit zoveel in water wat niet uit de kraan komt hebben geinvesteerd. Afgelopen week is de tropische storm Emily aan Florida voorbij gegaan, het leek ons toch wel verstandig om het advies om ivm het hurricane seizoen ruimschoots drinkwater in huis te halen op te volgen en voordat M. geen tijd meer heeft.....
En daarna kon hij dan echt op pad om zijn eerste echte miles op de teller te zetten. Bij thuiskomst vertelde hij nog nooit zoveel vrienden te hebben gehad, elke motorrijder had gezwaaid. Hij zelf had alleen op de rechte stukken teruggezwaaid, in de bochten moeten ze nog even wachten

Car

9 opmerkingen:

 1. Is het dan echt zo dat amerikanen alleen aardig tegen je doe als ze beter van je worden?

  Wij willen graag een foto zien van jullie nieuwe aanwinst.

  Heb je misschien ook nog tips wat wij kunnen doen in Jacksonville?

  Connie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Connie: onze ervaring is dat de Amerikanen die wij ontmoet hebben zowel zakelijk als prive erg oppervlakkig zijn. We hebben ook al een paar keer ervaren dat mensen aftasten of er iets aan je te verdienen valt en als blijkt dat dit niet zo is direct hun interesse verliezen.
  Tips voor Jax: Aan de rechterzijde van het blog vind je nu een item Wat te doen in Jax.
  Sally Industries word regelmatig op fora genoemd als speciaal voor Jax, staat ook nog op mijn todo lijstje. Op de site kan je bezoekafspraken maken. Daarnaast heeft Jax een grote Zoo, die door liefhebbers bijzonder word genoemd.Verder is Jax vooral een grote werkstad met vrij dood centrum (met wel een mooie skyline. De stranden zijn mooi net zoals de rit over Amelia Island naar Fernandina Beach en de tussenliggende natuurgebieden.
  Wij vonden de fietstocht door het oude gedeelte zoals St. Marco en Riverside ook erg leuk maar persoonlijk zou ik daar geen kilometers voor omrijden.
  Klik ook eens op de tag Uitjes die je aan de rechterzijde vind daar vind je meer over uitjes die wij het afgelopen jaar in de omgeving hebben ondernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zij is echt héééél mooi!
  Nu alleen nog je vliegbrevet en vaarbewijs!
  Geniet ervan, of is dit misschien een overbodige quote!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze staat je goed, Marcel! Doe je voorzichtig? Enne...een leuk bootje zou ook leuk zijn, toch? Kan je ook over het water wat kilometers maken. Dan kom ik snel, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze is een plaatje en plek zat achterop!

  Wij gaan trouwens ook met volle bepakking op pad op de motor. Ben toch nog iets te zuinig op mijn lijf om in korte broek op de motor te gaan ziiten :-)

  Petra ui NC

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je voor je reactie's ook op onze blog. Inderdaad naar Sally corp gaan we al, ze doen voor ons special op maandag een tour. Fijn dat je ook voor de avond er tips bij had staan, want wij zouden anders naar de Landing zijn gegaan. Maar wij houden wel van gezellige drukte en dat er iets te zien is. En wij houden ook van leuke restaurants. En mochten we niks vinden dan komen wel poetsen, liefst een vette auto. Zitten bij jullie in de buurt ook mooie autoshops, zoals je ze ziet op Discovery Channel?

  Ocala nu wordt het een sport voor ons ons Travolta's huis te vinden.

  Fijne dag,
  Connie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik iets vindt op internet dan laat ik het weten, maar helaas zitten die zaken meer aan de westkant en in New York.

  Connie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nu nog een tattoo???
  hahaha

  Von

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !