Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 2 maart 2012

Mandy weggebracht

Steeds blijkt maar weer dat je niet te ver vooruit moet plannen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om Mandy vandaag naar Haines City te brengen wat ten zuiden van Orlando ligt waar haar zus en zwager de afgelopen week al gebivakkeerd hebben. Hier zouden we dan met z'n zessen tot zondag verblijven. Rekening houdend met het weer waren er de afgelopen week al wat activiteiten die daar in de omgeving ondernomen kunnen worden de revue gepasseerd.
Thea zit echter niet lekker in haar vel, voor de buitenwereld overigens niets om je zorgen om te maken, dus hebben we besloten om het af te blazen. En zo kwam vandaag eerder dan gedacht een eind aan het samenzijn met Mandy.
We hadden met haar zwager afgesproken om elkaar tot de helft tegemoet te komen zodat wij geen ruim zes uur durende rit voor de boeg zouden hebben.
Om tien uur reden we met z'n drieën weg, Kevin die voor de gelegenheid een uurtje spijbelde achter het stuur.
Ik wilde Mandy nog heel graag de Manatees laten zien dus hadden we met haar zwager afgesproken bij Blue Spring State Park in Orange City. Net als toen ik er in Januari met Mariet was lunchten we bij Pier 16, ook hier weer volop Snowbirds.
Gezien de warme winter die we in Florida hebben gehad hebben de Manatees de spring in het park echter alweer verlaten, ze zijn vroeg in het seizoen al naar koudere wateren vertrokken. Sinds 1 maart mag er ook weer gezwommen worden in het park wat gezien de temperatuur vandaag van 31 graden C ook al gedaan werd. Voor het eerst had ik dit voorjaar echt weer het gevoel dat het hoogtijd werd dat de spijkerbroek weer  vervangen moet worden door een korte broek.
Naast die paar zwemmers, een aantal aalscholvers, een tweetal hele grote alligatoren en hele grote vissen was het dus stil in het water. Het ontluikende groen kleurde mooi bij het water.
Iets over drieën konden we Thea en Wim nog even gedag zeggen en stapte Mandy over in de andere auto. Op naar haar laatste week zonnig Florida. Gelukkig zullen zij geen last hebben van de tornado's die de komende dagen ten noorden van ons verwacht worden. Voor ons in Jax is het afwachten wat we er de komende dagen van mee gaan pikken.
Het was vreemd om iemand die je dierbaar is eens niet naar het vliegtuig te brengen maar in een ander gedeelte van de staat af te zetten. We hebben weer van je verblijf genoten Mandy.

Car

1 opmerking:

  1. Aligators en mensen zwemmen daar?
    Hmmmm geloof niet dat ik dat ging doen.

    Altijd moeilijk gedag zeggen weer he?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !